Surse EVZ – FMI, mai preocupat de JUSTIȚIE decât de economia României

O delegație a Fondului Monetar Internațional, condusă de șeful Misiunii FMI pentru România și Bulgaria, Reza Baqir, s-a întâlnit cu liderii PNL. Chiar dfacă au fost abordate și subiecte economice, oficialii au fost mai interesați de aspectele legate de lupta anticorupție din țara noastră, arătându-se mai îngrijorați de derapajele din Justiție, au spus surse liberale pentru EVZ.

“Au avut multe comentarii pe justiție, pe derapajele cu justiția și s-au arătat îngrijorați de treaba asta. Erau îngrijorați de OUG 13”, au explicat sursele EVZ. 

Delegația nu a părut prea îngrijorată, atunci când liberalii le-au transmis că sunt preocupați de supradimensionarea veniturilor bugetare. Liderii PNL le-au spus că această supradimensionare este făcută de Guvernul Grindeanu mai ales în zona absorbției fondurilor UE, în încercarea de  a masca deficitul bugetar.

“Au fost cam pozitivi pe chestiunile bugetare sau cel puțin nu au părut foarte îngrijorați. Poate e și o chestiune politică. Adică FMI nu este o instituție bancară, iar ei sunt mai mult ca niște politicieni în vorbire, în discurs”, au precizat aceleași surse, pentru EVZ.

În legătură cu aspectele legate de justiție, PNL a accentuat “necesitatea eliminării inițiativelor care slăbesc lupta anticorupție”, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Din partea liberalilor au participat la întrevedere președintele interimar al PNL, prim-vicepreședintele Cătălin Predoiu senatorul Florin Cîţu și Andreea Paul. Din componența delegației FMI au făcut parte și reprezentantul României la FMI, Cezar Boțel, și Alejandro Hajdenberg, reprezentantul regional al FMI pentru România și Bulgaria.

Fondul Monetar Internațional va prezenta, săptămâna viitoare, un raport despre situația financiară și estimările pentru țara noastră.